Tofu „omlet” sa povrćem

Sastojci (za 1 osobu):
-100 g dimljenog tofua (izrendati)
-½ manjeg crvenog luka, sitno naseckan
-½ paradajza, sitno naseckanog
-½ crvene ili žute paprike, isečene na kockice
-Šaka baby spanaća
-Prstohvat kurkume
-1 kašičica maslinovog ulja
-So i biber po ukusu
-Integralni tost ili krekere za serviranje (po želji)
Priprema:
Na tiganju zagrejte maslinovo ulje, zatim kratko propržite luk da omekša (može i bez ulja, na vodi samo
).Dodajte papriku, paradajz i spanać pa prodinstajte 2-3 minuta dok povrće malo ne omekša. Ubacite
izrendani dimljeni tofu, pospite kurkumom, malo posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte sve zajedno
i dinstajte još 2-3 minuta dok se sastojci lepo povežu, a tofu poprimi lepu žućkastu boju od kurkume.
Servirajte toplo uz integralni tost ili krekere po želji. Možete dodatno ukrasiti svežim začinskim biljem
(peršun ili vlašac).